Vitézavatás Körmenden
2008.12.07.

A körmendi Batthyány-kastély vitézi ünnepre készült 2008. december 7-én. Ezen ünnepen - amelyen a Vitézi Szék képviseletében számos törzskapitány volt jelen - a Történelmi Vitézi Rend Nyugat-Dunántúli Törzsszékének állománya jelentősen kibővült.

A nemzeti és vitézi zászlók bevonulását követően és dr. vitéz Dengyel Zoltán törzskapitány köszöntője után vitéz Hunyadi László főkapitány a történelmi avatópallossal megérintve fogadta rendünkbe az állománybavételre jelentkezőket. Ezt követően kitüntetések és megbízások átadására került sor.

A lélekemelő pillanatok hangulatához a körmendi táncművészek előadása kapcsolódott: az Advent misztériumának hangulatát idézték erdélyi, magyar és helyi táncaik. A fiatalok is kivették részüket a bensőséges vendéglátás előkészítésében. Mosolyogva, jókedvvel, kedvesen kínálták a finom ételeket és a zamatos helyi borokat. A kiváló társaság együtt múlatta az időt. Idősebb – örökifjú – rendtársaink régi-régi katonadalokat, ropogós magyar nótákat is előadtak, s mondhatjuk, művészi színvonalon, ihletett előadással, mintha életük egy-egy maradandó pillanatának emlékét idézték volna…

Köszönjük minden rendtársunknak az együttműködést; az előkészítésben, szervezésben és a rendezésben közreműködőknek az áldozatos munkát. A Nyugat-Dunántúli Törzsszéknek Istentől áldott, békés építőmunkát, együttműködést, egymást segítve és Rendünket erősítve.

Egység a hitben, a reményben, remény az egységet hozó jövőben!

9

Vissza