Megjelent vitéz Joó Sándor négykötetes memoárja
2009.03.28.

Ünnepélyes könyvbemutató volt 2009. március 28-án Pomázon a Teleky-Wattay kastélyban. Az immár 90.-ik évébe lépett szerző, a Pest megyei Csobánkán élő vitéz Joó Sándor m.kir. tüzér főhadnagy 4 kötetes memoárját Dr. Csáky Imre alezredes a Honvédelmi Minisztérium – Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa ismertette.

A négy kötet - Gyermekkorom; Katonaéletem; Hadifogságom története; Életem a szocializmusban - felöleli a XX. századon átívelő egyéni és nemzetsorsot és az egyszerű ember szemével mutatja be annak szépségeit és tragédiáit. A 2. és a 3. kötet hadtörténelmi jellegű, mely időszakról a szerző már több adatot is szolgáltatott a Hadtörténeti Intézet és Múzeum számára.

A könyvbemutatón részt vett a Vitézi Rend főkapitánya és a Vitézi Szék több tagja is. A számos háborús kitüntetéssel rendelkező idős hadfi meghatottan köszönte meg a megjelentek figyelmét és szeretetét. Dömsöd város polgármestere az ünnepségen jelentette be, hogy szülővárosa vitéz Joó Sándornak a díszpolgári címet adományozta.

A négy kötet ára 4.000 Ft, megrendelhető a területi törzskapitányoknál illetve közvetlenül v. Joó Katalinnál (tel: 20/221-6810).