Június 4., Versailles: francia hatósági engedély az összmagyar megmozdulásra
2010.04.27.


Igazságot Magyarországnak! Igazságot Európának!
Összmagyar megmozdulásra hív a Magyarok Világszövetsége
2010. június 4. péntekre, Versailles-ba

A megmozdulás célja a magyar és nemzetközi nyilvánosság figyelmét ráirányítani arra, hogy a magyar nemzetet és államot feldaraboló trianoni döntés az érvényes fegyverszüneti egyezmények felrúgásával, hadüzenet nélküli háborúval elért kész helyzet nagyhatalmi szentesítése volt, ugyanakkor a magyar nemzetnek kollektív háborús bűnösként való - tudatosan alaptalan és megfélemlítő - megbélyegzését, megalázását is jelenti. Erre emlékeztetni, a magyar nemzettel szembeni és az európai megbékélés iránti kötelességünk is.

A megemlékezés jellegét illetően a keresztény Európa védőpajzsaként minket, magyarokat megillető nemzeti méltóságra, egyetemes vonatkozásban pedig az élet szentségének a nemzetközi politika tengelyébe történő visszaállítására, a szolidaritásra tesszük a hangsúlyt. Ezt fejezik ki jelképeink - a szentkoronás címerrel díszített nemzeti és a székely zászló -, a nemzeti és a Székely Himnusz, jelszavaink, transzparenseink, öltözékünk, a nemzeti színű, illetve fekete karszalagok és öltözet-kiegészítők, az emléknapon tanúsított egész magatartásunk. Kérjük azokat, akik megtehetik, tájegységük jellegzetes viseletével vegyenek részt a megemlékezésen.

Az MVSZ a Magyar Köztársaság megyéiből, a Kárpát-medencének a trianoni diktátum nyomán elcsatolt területeiről, illetve a nyugat-európai emigráció országaiból jelentkezők számának megfelelő autóbuszok indítását kezdeményezi, szervezését segíti.

Felhívjuk mindazokat a magyar embereket, akik részt kívánnak venni a 2010. június 4-i Versailles-i megmozduláson, hogy jelentkezzenek az alábbi címek egyikén.

Továbbá felhívjuk mindazokat - köztük is kiemelten az ifjainkat foglalkoztató - szervezeteket, intézményeket, hagyományőrző és művészi együtteseket, amelyek bármilyen formában csatlakozni kívánnak a Magyarok Világszövetsége által itt meghirdetett megmozduláshoz, hogy részvételi szándékukkal, anyagi, műsoros, technikai, stb. felajánlásaikkal, javaslataikkal jelentkezzenek az alábbi címek egyikén.

A szervezők szeretnék, ha Magyarország minden megyéjéből legalább egy busznyi résztvevő utazna Versailles-ba. Az eddig beérkezett adatok szerint máris biztosra vehető egy-egy busz indulása a következő megyékből: Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Tolna, Vas és Veszprém. A többi megyéből szervezők jelentkezését várják. A Budapestről és az ország keleti megyéiből induló buszok június 2-án délután 16.30-kor gyülekeznek Budapesten, később megjelölendő helyszínen, és június 3-án érkeznek Párizs – Versailles környékére. A résztvevők két éjszakát töltenek majd valamely – a busz szervezői által lekötött – Versailles-közeli szállodában (Formula 1, Premiere Classe, Étape).

A Szervezőbizottság a buszok szervezőinek segítséget nyújt a szállásfoglalásban: elnok@mvsz.hu vagy hargitay56@yahoo.com.

A két éjszakai szállást magában foglaló útiköltség Budapesttől számítva 35.000 Ft. A szervezett utazás résztvevői június 5-én (egy ajánlott párizsi városnézést követően) ugyancsak 16:30-kor indulnak vissza, és 6-án érkeznek haza.

További felvilágosítással szolgál v. Hompoth Zoltán (+36-20-933-6294) és Bottyán Zoltán (+36-70-398-3341).

Kérjük a Történelmi Vitézi Rend tagjait, hogy kiutazásukat egyénileg vagy a Magyarok Világszövetségéhez csatlakozva szervezzék meg. A Versailles-ba érkezett vitézeket Dr. vitéz Dengyel Zoltán törzskapitány vezeti fel. Ennek érdekében időben kérünk e-mail értesítést, hogy hány fő és várhatóan mikor érkezik a helyszínre (ritkahaza@freemail.hu). A vitézek lehetőség szerint magyaros díszöltözetben, vitézi palástban, gyászszalagos rendi zászlókkal álljanak ki.

A demonstráció június 4-én 9:00 órakor kezdődik a Trianon Palota előtt, ahol magyar, angol és francia nyelven beszélnek majd történészek, délután pedig az aláírás időpontjában egy templom előtt tartanak félórás néma megemlékezést Versailles-ban.

 

Vissza