Kárpát-Haza templom épült Verőcén Trianon 90-ik évfordulójára
2010.06.04.

A Nemzeti Összetartozás Napján, a gyászos trianoni döntés 90. évfordulóján, 2010. június 4-én 16 óra 32 perckor kondult meg először a verőcei Lósi völgyben felavatott Kárpát-Haza Templom kicsi harangja. A templom Bethlen Farkas verőcei polgármester kezdeményezésére és szervezésében közadakozásból, önkéntes élőmunkával és téglajegy megvásárlásával egy év alatt épült fel. A templom ajtaja mindig nyitva áll a kereső, az imádkozni vágyó és a nemzet megújulásáért tenni akaró emberek előtt.

A Kárpát-Haza Templom avató ünnepségén fellépett többek között Maczkó Mária népdalénekes, Oberfrank Pál színművész, aki megrázó elementáris erővel szavalta Dsida Jenő Psalmus Hungaricusát. De az összetartozás örömét hozta a Kárpátaljáról érkező Credo Együttes, a Vágtázó Csodaszarvas, valamint a Fonó Zenekar. Az ünnepi eseményen díszsorfalat álltak a Történelmi Vitézi Rend tagjai, s a történelmi zászlók felvonulása mellett hozták be a Szent Korona másolatát. A templomot és a híveket megáldotta vitéz Csuka Tamás ny. ref. püspök, Márkus László helyi református lelkész, valamint Balázsi László unitárius püspök-jegyző.

A Történelmi Vitézi Rendet Dr. vitéz Bucsy László törzskapitány szervezésében - az esőzések, és a sártenger ellenére - mintegy 100 fős rendtárs és családtag képviselte.

Lovas Károly VRNT mb. vitézi alhdgy

Vissza