Vitéz Nagy Szilveszter sportsikerei: egy arany, két ezüst és három bronz a jüterbogi dobó-világbajnokságon
2012.08.05

A Tatai Atlétikai Club versenyzői a dobogó legmagasabb fokára állhattak a németországi Jüterbogban, a veterán sportolóknak rendezett speciális dobószámok világbajnokságán (World Special Throw ’ s Championship). A megmérettetést a londoni olimpiával egy időben tartották három napon át. A nemzetközi versenyre tizennégy országból érkeztek, hazánkból mintegy harmincan. A TAC színeiben indult idősebb és ifjabb Nagy Szilveszter mindhárom éremből hozhatott haza.

A mezőny igen erős volt, de a Nagy-fiúk közül az idősebb egy aranyérmet, két ezüstöt és három bronzot, ezen kívül három negyedik és egy ötödik helyezést is nyert. Ifjabb vitéz Nagy Szilveszter szintén egy aranyérmet, két ezüstöt és három bronzot kapott.

- 50 kilós kőlökésben, gránáthajításban, golyóvetésben, diszkosztvetésben, 25 kilós nehézkalapács-vetésben is indultam. Ezek mind speciális, nehezebb súlyokat jelentenek. Az aranyat az erős ember-kategóriában kaptam az alapján, hogy összeadták a különböző versenyszámokban elért pontokat és a legeredményesebbnek járt ki ez az elismerés – tájékoztatott ifjabb vitéz Nagy Szilveszter a bajnokság részleteiről.

Az erős ember arról is beszámolt, hogy két társával, a nagyigmándi Mészáros Róberttel és a debreceni Veréb Józseffel egy világcsúcsot szerettek volna megdönteni, mégpedig az 50 kilós kőlökés 11,71 méteres csúcsát.

- Ezt tetőzni nem sikerült, de ugyanezt az eredményt elértük mi is, így világcsúcs-tartók lettünk. Volt olyan szám, amikor a német dobogón három magyar állt, ez nagyon jó érzés volt. Elégedett vagyok az eredményekkel, nagyon kemény küzdelmek voltak, ráadásul a végére a térdem meg is sérült – kommentálta ifjabb vitéz Nagy Szilveszter, aki nem mellesleg a hagyományőrző Koronaőrség tagja is.

vitéz Nagy Szilveszter koronaőr díszegyenruhában

Forrás: www.tata.hu

Vissza